Om Jordenruntpodden

Jordenruntpodden - en resepodd
Foto: Rokofoto

Jordenruntpodden är resepodden som tar med dig på både långa och korta resor. Ja, jorden runt helt enkelt. Poddens allra första avsnitt kom i september 2021 av resbloggarna Linda och Cornelia. Tillsammans drev de podden i sexton avsnitt under ett drygt år.

Sedan januari 2023 driver Linda podden vidare tillsammans med Paulina som är mäklare i Spanien. Vår passion är att snacka och tipsa om allt reserelaterat. En gång i månaden gör vi det i vår resepodd, Jordenruntpodden.

Linda bor i Kalmar och besöker därför ofta Öland. Paulina bor på Costa Blanca i Spanien. Lindas högsta dröm är att besöka alla världens länder, hittills har det blivit 65+. Paulina drömmer om att göra en yogaresa till Indien. Lindas bästa resor har bland annat varit safari i Sydafrika, några veckor i Havanna, Antarktiskryssning, 6 veckors road trip i USA och en road trip till Norra Sverige med båt till Treriksröset från Finland.

Linda gillar cocktails och nutidshistoria och besöker gärna hemliga barer och historiska platser på sina resor. Paulina har ett förflutet som både flygvärdinna och hotellreceptionist och man kan säga att hon lever och andas resor. Vi möts i den gemensamma inställningen att göra varje förflyttning, lång som kort, till ett äventyr. Linda reser både med och utan barn men har aldrig rest helt ensam. Paulina upplever gärna en plats genom gastronomin. Gillar hon den inte så blir det en annan destination.  

Välkommen till Jordenruntpodden 🌍 Din resekompis i poddvärlden.

Senaste avsnittet och lite mer om det hittar du alltid här.