Avsnitt 22. Två budgetvänliga städer i öst

Häng med till två budgetvänliga städer i öst – Krakow och Budapest. 

Krakow och Budapest är städerna vi snackar om i det här avsnittet. Vi besökte städerna off season och hade det riktigt bra. Städerna har en hel del gemensamt till exempel att andra världskriget och judeutrotningen spelat en mörk roll i båda städernas historia. 

Paulina besökte Krakow och gjorde även dagsturer till koncentrationlägret Auschwitz och en saltgruva. Hon berättar också om julkrubborna som enligt tradition tillverkas och tävlas med i Krakow. Självklart har Paulina också provat lokal mat och tagit en freetour och vi får veta mer om hur freetours fungerar. 

Linda berättar om Budapest där en av höjdpunkterna var Memento park där gamla statyer från kommunisttiden bevarats och ställts upp. Guidningen om propaganda, kalla kriget och dolda budskap i kommunismens formspråk var fantastiskt intressant. Fiskarbastionen, parlamentsbyggnaden och ruin bars är andra saker vi pratar om. Var äter man de bästa langosen och vad är chimney cakes? Ni vill inte missa de tipsen!

I avsnittet pratar vi också om hur mycket vi styr upp (eller inte styr upp) innan våra resor. Vi får också höra om några utflykter Paulina gjort i Spanien sedan sist. Åt hon snigeln i sin paella den här gången? Linda berättar om sitt besök på bokmässan i Göteborg och avslöjar vart hon ska resa nästa gång. 

Krakow börjar 9.44 min in i podden och Budapest 39.44 min in. 

Vi ber om ursäkt för att ljudet från Paulinas mikrofon delvis är lågt. 

Länkar och annat vi nämnde i avsnittet: 

Ett inlägg om Lindas besök på Memento park

En av de mest kända ruinbarerna, Szimpla Kert

Smart phone foto class i Budapest som Linda deltog i.

Bästa langosen hittade vi på Langosom på 1071 Budapest, Wesselényi str.35. (Öppnas i googlemaps)

Mer info och länkar till allt vi pratar om i avsnittet hittar du alltid på vår hemsida jordenruntpodden.se eller på vårt Instagramkonto.

Vill du komma i kontakt med oss? Maila oss gärna på jordenruntpodden@gmail.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *