Avsnitt 25 – Resa med Rosa bussarna

Rosa bussarna – finns de verkligen fortfarande? Ja, det gör de!

I det här avsnittet får vi veta allt om att resa med Rosa bussarna. Vi pratar med Eddie Gustin som jobbat på Rosa Bussarna i nästan 30 år. Sedan han började har han varit i alla världens länder och även kommit långt på sitt andra varv runt jorden. Är det dyrt att resa med Rosa bussarna? Och hur sover man egentligen? Vem lagar maten? Paulina frågar om hygienen på bussen och Linda undrar om man bör resa ensam eller med en vän. 

Vi får veta att reslängden kan vara allt från en weekend till åtta veckor. Något som vi inte hade en aning om är att det även går att besöka Sverige med en rosa buss. Vad sägs om midsommar på Öland eller dansbandsveckan i Malung? En resa med Rosa bussarna är för resenärer i alla åldrar.

Hör Eddie berätta om hur det gick till när en av de rosa bussarna stoppades av beväpnade gerillasoldater i Kongo. Vi får också höra historien om hur allt började och varför premiärresan inte stannade i Bagdad utan fortsatte till Indien också. 

Vi varnar för att det här avsnittet kommer göra dig sugen på att boka en resa! 

Mer info och bilder hittar du alltid på vårt Instagramkonto.
Linda kan du följa på Fröken Globetrotter på Instagram och Paulina hittar du också på Instagram.


Vill du komma i kontakt med oss? Maila oss gärna på jordenruntpodden@gmail.com eller skicka ett meddelande på Instagram. Vi älskar att höra från er!

Linda & Paulina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *