Avsnitt 28 Azorerna – den gröna ön Sao Miguel

I avsnitt 28 av Jordenruntpodden pratar vi om Azorerna som ligger långt ute i Atlanten mellan Europa och Nordamerika. Azorerna är en portugisisk ö-grupp som är känd för sin magiskt vackra och gröna natur. Paulina besökte den största ön Sao Miguel i juni, 2024.

Du får veta hur man lättast tar sig till Azorerna och hur prisläget är. Paulina har gjort en lista över ställen man inte ska missa! Den innehåller bland annat sjöar, vattenfall, kyrkor, vandringar och ett övergivet hotell. Vi pratar också om blodkorven som serveras med ananas och om vad man inte ska glömma att packa med sig.  Paulina tipsar också om var man gärna kan bada och var man helst vill undvika det. 

Lyssna på avsnitt 28 och dröm dig bort till Azorerna med oss.

2 kommentarer

  1. Hej! Är så sugen på att åka till Azorerna så det var spännande att höra detta avsnittet, ni pratar om maten, köttbitar och skaldjur men som vegetarian känns det som ett orosmoln att det kanske inte finns så mycket vegetariskt utbud på restaurangerna så jag saknar den informationen i avsnittet. Har ni någon aning om hur det var när det gäller vegetarisk mat?
    Hälsningar Anna

  2. Hej Anna! Kul att du uppskattade vårt avsnitt om Azorerna!
    Tack för din fråga och så roligt att du blivit inspirerad av podden.
    Azorerna var fantastiskt på många sätt.
    Min son är vegetarian och om han hade varit med skulle jag säkert haft fler tips att komma med.
    Jag åt vegetariskt 2 ggr under resan, en gång i Furnas och en i Ponta Delgada. Bägge gångerna var det på lite finare restauranger.
    De äter mycket kyckling, kött och fisk / Skaldjur. Inte så mycket vegetariskt i deras ”standardmat” skulle jag vilja säga men på de mer ”moderna restaurangerna” finns absolut vegetariska alternativ.

    Om du åker dit får du gärna höra av dig sedan.😃 //Paulina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *