Avsnitt 30 Bali – om risfält, andar och resefotografering.

I avsnitt 30 av Jordenruntpodden pratar vi om den indonesiska pärlan Bali. Vi gästas av Christine Ericson som driver bloggen 29grader.se. Christine har bott på Bali och sedan dess besöker hon ön så ofta hon kan. Och vi förstår varför! Bali har verkligen något för alla.

Christine delar också med sig av sina bästa tips för att ta bra foton på resor och vi får även ta del av några av hennes favoritfotoställen på Bali. Vi får tips om mindre ställen dit inte så många turister tar sig.

Varför får turister inte lämna hotellen under nyårshögtiden? Och varför måste lamporna vara släckta då? Dagen innan pågår ogoh-ogohparaden  med monster och musik på gatorna. En speciell högtid att vara med om!

Christine berättar om vad hon tycker är det allra bästa med Bali. Vi pratar också om maten, om hur man lättast tar sig runt, vilken årstid Bali är som finast och om prisnivån.

Christine berättar också om den fina boken hon skrivit “Sweet trips – en bakbok för resesugna.” Den är full av tropiska sötsaker och inspirerad av hennes resor. Behöver vi säga att bokens foton är underbara? Och du, nu kan du vinna ett exemplar av boken på vår Instagram, Jordenruntpodden!

Till Paulinas förfäran pratar vi om ormar och den nattsafari Christine varit på där hon fick vara med och släppa ut infångade ormar i naturen igen. Vi får också veta vad man ska tänka på när man besöker ett tempel.

Vi pratar också om våra kommande resor. Paulina ska på vinnarresa och Linda ska återse en gammal favorit.

Fotograf: 29grader.se

Christines Instagram, 29grader

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *